Deurwaardersdiensten

Wij zijn als gerechtsdeurwaarder beëdigd en mogen als zodanig beslag leggen op bezittingen van partijen die van de rechter een schuld moeten afbetalen. Als uw debiteur niet betaalt binnen het buitengerechtelijke incassotraject, dan is juridische incasso met beslaglegging als gevolg soms een laatste middel om betaling af te dwingen. Door beslag te leggen betaalt de debiteur de vordering doorgaans alsnog. Beslaglegging kan worden gedaan op uw inboedel, maar bijvoorbeeld ook op uw loon, uitkering of het tegoed op uw bankrekening. Om executoriaal beslag te leggen is wel eerst een vonnis van de rechter nodig. Als deze vorm van beslaglegging niet aanzet zodat de debiteur alsnog tot betalen overgaat, dan kunnen eventuele in beslag genomen goederen worden verkocht.

Voorlopige beslaglegging

Naast executoriaal beslag is er ook nog de mogelijkheid van conservatoir beslag. Dit is een voorlopige beslaglegging als u een vordering op iemand heeft, maar als u bang bent dat er nadat u bij de rechter bent geweest niets meer te halen valt. Hiervoor moet u wel een verzoekschrift indienen om toestemming te krijgen van de Voorzieningenrechter van de Rechtbank.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van beslaglegging? Of wilt u direct een afspraak maken met onze incassospecialisten in de regio Rotterdam? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 010 - 798 23 13 of stel uw vraag via het contactformulier en u hoort zo snel mogelijk van ons.